Прочетен: 3267 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 12.11.2018 17:34
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА СОЛЕНИЯ ВАРИАНТ
- 1 л вода
- 1 ч.ч. царевичен грис
- 200 г бекон
- 300 г сирене овче/или друго с добро качество/
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме водата да заври.Посоляваме я. Постепенно изсипваме в нея гриса,като бъркаме непрекъснато.Когато грисът е сварен,го изсипваме в плитък съд.Преди това сме нарязали бекона на малки парченца. Изпържваме го,слагаме червения пипер и поливаме с мазнината готовата царевична каша.Нареждаме отгоре парченцата бекон.Поръсваме обилно със сиренце.Поднасяме с чаша студен айран!
ЗА СЛАДКИЯ ВАРИАНТ
- 1л. вода
- 1 ч.ч. царевичен грис
- 1ч.ч. мед/или захар/
- 60 г масло
- ситно смлени орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме водата.Разтваряме в нея маслото.Постепенно изсипваме царевичния грис,като бъркаме непрекъснато до сгъстяване.Изсипваме в плитък съд или в купички.Поръсваме със захарта или поливаме с мед,захлупваме,докато подсладителят се втечни.Към сварения грис може да добавим ванилия или лимонова кора.Накрая поръсваме с орехи!