Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2014 14:36 - Мъртво вълнение
Автор: breeze Категория: Други   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.02.2014 19:07


 Кога има мъртво вълнение? За съжаление днес нещо подобно се случва и в милата ни родина. Ето как става това:
Политиците ни примамват с мили усмивки, мазни очички и като фокусници ни отвличат последните парички. После ни изхвърлят на бунището да се храним.
Същото се случва и по крайбрежието на морето, когато ветровете на хоризонта водят "дебати", подобно на българските депутати...
В резултат на това, вълните крайбрежни стават красиви, но в същност враждебни.
А Денят е толкова хубав и вълните край вас са толкова мили, дори ви омайват и неусетно бавно но сигурно, ви отнасят още и още там, където е опасното.
Но когато решите на топлия пясък отново да поспите, тогава, тогава вълните не искат да чуят гласа на мечтите ви. А бяха добри с вас нали? Помагаха ви да се отдалечите от брега. Сега вие трябва да сте добри плувци и да плувате не когато вълната ви отнася към морето, а към брега, за да пестите сили. Затова плувайте смело, когато вълната се е насочила към брега.                            В една слънчева есен се разхождах с фотогравската си чанта край брега на "Лудото море". Така наричахме някога северния плаж. Плажа вече опустяваше, а спасители не успях да видя. Но видях момиче което  се опитваше напразно да приближи брега.
Оставих чантата на брега и се хвърлих в морето. Момичето не беше близо до брега и се наложи да плувам по-дълго време. Прихванах го с познатата хватка и заплувах със свободната ръка към брега. Оказа се обаче че има леко мъртво вълнение. Силите бързо ме напускаха. Тогава видях раздвижване на брега и към мен заплуваха няколко спасители. Поеха момичето от мен и с помощните си средства за спасява го повлякоха към брега. Един от спасителите ме попита имам ли нужда от помощ, отговорих не. После съжалявах за това, защото бях много изморен.
Затова бъдете внимателни на плажа, когато вълните ви теглят към морето по-силно от нормалното.
Забелязали ли сте че когато на дадено место ви се случи случка, точно на това място се случва поне още една. Ето един пример:
Пътувам с лодката по реката. Целта ми е голямото и пълно със загадки Дяволско блато.
Водата край мен сякаш спи, а лодката гордо известява присъствието си. Но гордостта секна, когато изведнъж нещо повдигна лодката високо над водата и тя спря. Само мотора продължи тревожно да работи. Недоумявах, как е възможно!
Гледали ли сте филма "Кацнал на едно дърво"?
Почти в същата ситуация бях и аз. Предната половина на лодката стърчеше като оръдие високо над водата, а задната половина всеки момент можеше да започне да се пълни с вода. Сантиметър да мръдна, мърда застрашително и лодката. Рискувах и се спуснах внимателно във водата. Отидох в задната част и започнах да разклащам лодката. Надежда сякаш нямаше.И ето че една рибка ненадейно скочи в лодката и точно тогава тя започна да се изплъзва назад и се освободи от капана. Вярно, това с рибката е случайност. Но не сте ли имали и вие подобна случайност? Примерно вървите в дъждовен ден и в момента в който се спъвате на тротоара, изведнъж гръмва силен небесен гръм, придружен от мощна светкавица. Съвпадения има всякакви на тази земя. Интересно е и че случката беше точно на същото место под моста, където спасих детето от удавяне. Моста вече беше съборен, но един от подпорните стълбове не е бил изваден, а отрязан малко под повърхността на водата, така че не се виждаше. Върху този стълб се качи и лодката.Да искаш умишлено да направиш това, не можеш. Но случките могат. 
След като се повозихме малко с рибката, целунах я и я пуснах във водата.




 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: breeze
Категория: Политика
Прочетен: 231611
Постинги: 165
Коментари: 65534
Гласове: 8066
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930